Bij Adviesbureau De Versnelling doen we een aantal op het eerste oog uiteenlopende dingen. Ze hebben echter allemaal hetzelfde doel: u en uw bedrijf helpen voorbereiden op de toekomst. Dit doen we niet alleen door workshops te geven door het land, maar door af en toe ook een creatief idee van ons met jullie te delen. Want dat is uiteindelijk waar innovatie in de kern om draait, creativiteit en samenwerken. Daarom delen we graag een simpel idee met jullie om uw klantcontact uit te breiden en te verbeteren. Iets wat wij een Video Offerte noemen.

Innoveren in je klantcontact

Innovatie kan op vele plaatsen binnen een bedrijf plaats vinden. Vaak wordt er gedacht aan grote projecten die technisch van aard zijn, maar er zijn nog veel meer kansen. Een punt wat bijvoorbeeld vaak over het hoofd wordt gezien is het klantcontact. Iets waar bedrijven vaak veel moeite mee hebben om iets aan te innoveren, terwijl het uitermate simpel kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van social media om het contact met je klanten te verbeteren, om meer over ze te leren en om ze als eerste op de hoogte te brengen van nieuwe producten die je uitbrengt, om maar een paar punten te noemen.

Ook video is een manier die veel bedrijven kunnen inzetten om hun klantcontact te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een simpele bedrijfsvideo, waarmee je je klanten de mensen achter de website laat zien. Of een korte video die uw nieuwste product laat zien.

Maar het kan nog persoonlijker.

Video Offerte

In de B2B markt is het heel gebruikelijk om een geschreven offerte naar de klant te sturen. Deze papieren offerte probeert u over het algemeen zo kort mogelijk te houden, want de klant heeft beperkte tijd en vooral geen zin om veel te lezen. Het kan daardoor voorkomen dat u bepaalde belangrijke punten hoogstens even kort kunt aanstippen, maar dat u er verder geen aandacht aan kan besteden. Terwijl u dit wel graag zou willen, en dan het liefst persoonlijk. Als het een beetje mee zit lukt het dan nog wel om een aantal dingen even kort toe te lichten aan de telefoon. Het probleem daarbij is echter dat u ook nog een moment moet vinden waarbij zowel u als uw klant tijd hebben voor elkaar.

De oplossing hiervoor ligt in het gebruik van video. Door gebruik te maken van een software pakket is het mogelijk om je eigen beeldscherm te filmen terwijl je zelf mee praat om toelichting te geven op een offerte die op dat moment in beeld is. Deze video stuurt u vervolgens mee met de offerte naar uw klant. Deze kan dan op een, voor hem of haar geschikt moment, er rustig naar kan kijken en meteen extra achtergrond bij de offerte te horen krijgen. En deze misschien ook nog even doorsturen naar die andere persoon binnen het bedrijf die ook meebeslist.

Een voorbeeld

Op 1 februari jl. hebben we dit voorbeeld gebruikt tijdens onze presentatie op het ‘Papier- en kartonketen innovatie evenement’. Hiermee hebben we een concreet voorbeeld gegeven van de mogelijkheden die video kan bieden in het innoveren in je klantcontact. Na afloop kregen we een hoop goede reacties op de presentatie en hadden we een hoop mensen nieuwe inspiratie gegeven om zelf ook aan de slag te gaan met innovatie in hun klantcontact.

Op zoek naar nog meer ideeën?

Wij gaan ook graag persoonlijk met u in gesprek om te kijken naar innovatie mogelijkheden binnen uw bedrijf. Bijvoorbeeld met onze workshop Innovatie. Tijdens deze workshop brengen we samen met u uw Business Model in beeld om vervolgens te kijken naar de mogelijkheden voor innovatie.

Hulp nodig bij het implementeren van uw innovaties?

Nieuwe innovaties binnen een bedrijf doorvoeren kan erg moeilijk zijn. Wij helpen u graag met Innovatie ondersteuning per uur. Daarbij gaan we uit van uw wensen om innovatie(s) binnen (of buiten) uw bedrijf door te voeren en ondersteunen wij u met de uitrol hiervan.

En wil u nu snel zelf aan de slag met dit idee? Kijk dan even bij deze blogpost van ADV Media Productions. Daar leggen we aan u uit hoe u zelf zo’n video kan maken.

Andere vraag voor ons?

Neem contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen!