Werken aan de toekomst van bedrijven. Voor een deel van de leden van de Beroepsvereniging van Arbeids- & Organisatieadviseurs (BA&O) is dit dagelijkse kost. Maar bezig zijn met de toekomst van hun eigen vakgebied, dat is iets waar ze minder vaak mee bezig zijn. Om ze hiermee te helpen heeft Hans een Masterclass Innovatie aan hen gegeven. In één ochtend zicht op de mogelijkheden voor hun eigen toekomst en de toekomst zoals die eraan komt.

BA&O en Innovatie

Traditioneel richt het vakgebied van de BA&O, en specifiek die van de ARBO, zich op werk wat vies, vuil en zwaar is. Echter, de wereld is rap aan het veranderen. Voor steeds meer van dit soort taken worden robots ingezet die dit gevaarlijke werk kunnen opknappen. Dit betekent dus ook dat een BA&O adviseur zich zal moeten aanpassen aan deze nieuwe situatie.

Tijdens de Masterclass is er dan ook allereerst gekeken naar hoe de adviseurs kunnen beginnen met innovatie. Aan de hand van het Business Model Canvas hebben ze gekeken naar kansen voor hun eigen bedrijven. Voornamelijk op het gebied van communicatie zijn er diverse grote kansen ontdekt.

De tweede helft van de Masterclass is er speciale aandacht gegeven aan de veranderingen in de wereld. Denk daarbij aan 3D printen, Kunstmatige intelligentie en ‘The Internet of Things’. Drie dingen die grote impact hebben op het werk van A&Oers. Aan het einde van de ochtend zagen velen dan ook nieuwe mogelijkheden om de toekomst tegemoet te gaan.

Zelf een Masterclass Innovatie volgen?

Voor veel beroepen zal er de komende jaren veel gaan veranderen. Wil u zich hier met uw bedrijf ook op voorbereiden? Neem contact met ons op! Wij kijken graag naar de mogelijkheden om voor uw bedrijf of beroepsvereniging deze Masterclass te geven.

Benieuwd naar hoe dat eruit ziet? Kijk dan naar de video bovenaan deze pagina en krijg een korte impressie van de Masterclass.