Veiligheid vastleggen op papier is een belangrijke stap om als bedrijf veilig te werken. Het daadwerkelijke veilig werken gebeurt echter op de werkvloer door uw werknemers. Om deze ook mee te nemen in het veilig werken bieden wij ook een aantal specifieke diensten aan gericht op het veilig laten werken van mensen.

Gedragsprogramma (VCA hoofdstuk 4.2)

Veilig werken hangt sterk samen met het gedrag van uw medewerkers. Op papier is dit bijvoorbeeld vastgelegd met de invoering van VCA 2008/5.1 door het opnemen van een gedragsprogramma als onderdeel. Dit onderdeel is verplicht voor de Petrochemie en een ‘puntenvraag’ voor de andere certificaten. Wij hebben voor u een workshop die leuk en leerzaam is.

Coaching medewerkers

Voor sommige mensen is het allemaal niet zo eenvoudig, dat veilig werken. Je zou eigenlijk iemand willen die er de tijd en de vaardigheid voor heeft om ze te trainen. Individueel maatwerk waar je als leidinggevende eigenlijk de tijd niet voor kunt vrijmaken. ADV Consultancy heeft ervaren coaches die getraind zijn in het coachen van medewerkers op het gebied van veiligheid op de werkvloer. Aan de hand van een individueel traject begeleiden zij uw medewerkers. Zo kan iedereen veiliger leren werken.

Ongevalsonderzoek

Niemand zit te wachten op een ernstig ongeluk, maar als het gebeurd is, dan kan een goed onderzoek helpen om een zelfde ongeval in de toekomst te voorkomen. Beter is nog om een near-miss, iets wat nog net goed ging, uit te pluizen en zo te voorkomen dat het echt fout gaat.

ADV Consultancy heeft ervaren onderzoekers die deze ongevalsonderzoeken voor u kunnen doen. Door een externe onderzoeker in te schakelen vergroot u bovendien de kans op medewerking aan dit onderzoek van uw medewerkers.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wil u graag verder praten over een van deze onderwerpen om te zien hoe u kunt werken aan veiligheid op de werkvloer? Neem contact met ons op! Wij bespreken graag de kansen voor uw bedrijf.